Acasa   ::   Despre noi   ::   Contact
Last minute City break Oferte de sezon Inscrieri timpurii Oferte speciale Sejururi Circuite Incoming Impresii Harta site
Circuit Turcia Capadocia avion 2018
Circuit Turcia Capadocia avion 2018Circuit Turcia Capadocia avion 2018Circuit Turcia Capadocia avion 2018

CIRCUIT Capadocia - Patria Dervisilor Rotitori avion 2018

Göreme - Konya – Antalya – Side – Manavgat

Plecare organizata cu ghid insotitor 7 nopti / 8 zile

Tarif - de la 415 euro / pers

Plecari din Bucuresti: 26.04.2018, 03.05.2018, 10.05.2018, 09.06.2018, 27.09.2018
Supliment cazare in camera single: 105 euro
Grup minim 35 de persoane.

! Inscrieri pana la epuizarea locurilor sau cu minim 10 zile inainte de plecare  !

Ziua 1 București – Antalya
Intalnire in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm în Antalya și ajungem la hotel cu un autocar ultramodern. Timpul ne permite să facem o scurtă incursiune în stațiunea cosmopolită de pe țărmul Mării Marmara, înfloritoarea stațiune Antalya. Așadar, program de voie! Poți să-ți faci timp pentru cumpărături în Kaleici, centrul vechi, sau în golful unde se află Portul Vechi. Ai putea vizita galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcațiunile, poți admira sute de ambarcațiuni cu vele sau yachturi moderne. (Cazare în Antalya)
Ziua 2 Antalya - Göreme - Nevsehir 
Mic dejun. Suntem nerbadatori sa pornim la drum si ajungem in Satul Göreme a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de către câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune. Ne plimbăm pe aleile din sat cu opriri la două biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tăinuită), apoi plecăm pe drumul către Muzeul în aer liber Göreme.
 Moment de răgaz : Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realemente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde văile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale formațiuni în formă de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie). 

Ziua 3 Orasele subterane 
 Ziua precedentă a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI - VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. La fel de spectaculos, orașul subteran Derinkuyu este cel mai adânc adăpost subteran din Cappadocia, și, de reținut, este mai puțin asaltat de turiști. E timpul să ne reîncărcîm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.
Moment de răgaz : Regiunea este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o fabricuță de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranță, piesele autentice își vor găsi un loc special în casa ta ca obiect de decor

Ziua 4   Nesvsehir - Konya 
 Dupa micul dejun plecam spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului. Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica în stil Suljuk. Mai desoperim Muzeul Sculpturii (Ince Minareli Medrese), parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunătoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul XIII după tradiția arabă cu o bolta de lemn sustinută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii. (Cazare in Konya). Moment de răgaz :
Artera principală din orașul vechi e ticsit de restaurante și cafenele care de abia așteaptă ca oaspeții însetați să le calce pragul. Savurează-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman. 

Ziua 5   Konya - Side - Antalya 
 După micul dejun ne pregătim să vizităm superba stațiunea Side, unde se află ruinele unor monumente antice de o frumusețe atemporală. Drumul de coastă trece prin peisaje în care munții și marea nu au loc să se despartă. În cocheta stațiune Side avem o agendă încărcată. Mai întâi vizităm grandiosul Teatrul Roman, o mărturie remarcabilă a arhitecturii romane, dar și a faptului că în timpul imperiului se organizau spectacole colosale la care asistau peste 15.000 de spectatori frenetici. Apoi admirăm frumusețea clasică a Templelor lui Apollo și a Dianei, ale căror coloane intacte lasă loc imaginației în a le restaura mental în toată splendoarea lor de odinioară. Apoi, la câțiva km depărtare, în drumul nostru spre Aspendos, oprim să ne răcorim lângă cascada Manavgat, o altă ocazie excelentă de a scoate aparatele foto și de a captura imagini cu peisaje de vis. Dacă amfiteatrul din Side impresiona prin masivitate, Teatrul Antic din Aspendos culege laurii celei mai bine conservate edificii de acest gen din lume. Înconjurat de livezi și ferme, clădirea amfiteatrului pare încremenit în timp. Noi însă, ne urnim din loc și ne retragem spre hotelul nostru din Antalya.
Ziua 6     Antalya – Pamukkale – Hyerapolis - Antalya 
 Mic dejun. azi va propunem o excursie optionala la Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Dacă orașele #mușuroi# ale Turciei ne-au redus la tăcere de uimire, o altă atracție supra-realistă reușește să rivalizeze cu acestea. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care înseamnă #Castelul de bumbac#. Odată ajunși la poalele muntelui, urcăm la pas, desculți, bucurându-ne de priveliștea uimitoare și de blândețea netedă a teraselor de travertin. In apropiere se află ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apă termală ce conțin minereuri de calcit alb. Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați după baia fierbinte, coborâm spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine păstrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala arteră a vechiului poli., Biserica Bizantină, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcăm spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca împăratului Severus în anul 206 D.C. 
Moment de răgaz :Apa are temperatura constantă de 36 ° C, indiferent de anotimp, și se crede că ar avea proprietăți de reîntinerire a tenului. Experiența este unică, piscina cu apa limpede lasă să se vadă părți din coloanele de marmură vechi de peste 2000 de ani.
Intoarcere la hotelul nostru din Antalya. Cazare.
Ziua 7     Antalya - ritm si gusturi traditionale 
 După micul dejun, ai toată ziua la dispoziția ta. Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Marii Mediterane .
Experiență: ritm și gusturi tradiționale
 Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițional Turcească“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică. Iar cireașa de pe tort… O superbă dansatoare orientală va capta toată atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește să ne transmită toată magia și exotismul oriental al Turciei. (Opțional)
Ziua 8      Antalya

 - București 


Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casa.
Plecari: 26.04.2018, 03.05.2018, 10.05.2018, 27.09.2018
  • tarif/pers cazata in camera dubla: 

     Oferta Best Deal = 415 eur - oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar; plata integrala la inscriere; nu se accepta modificari sau anulari; nu se cumuleaza cu alte reduceri; locuri limitate!!!

      Oferta Promo = 459 eur - avans 30% la inscriere; diferenta de plata pana la 31.01.2018; nu se cumuleaza cu alte reduceri; oferta este valabila pana la 31.01.2018

       Oferta Standard plus = 474 eu- avans 30% la inscriere; diferenta de plata pana la 31.01.2018; nu se cumuleaza cu alte reduceri; oferta este valabila pana la 31.03.2018

     Oferta Pellerin plus = 518 eur - oferta valabila pentru primele locuri in autocar; avans 25% la inscriere; diferenta de plata pana la 21 de zile inainte de data plecarii; cu Pellerin Club Card aveti incluse: asigurarea medicala, storno si de bagaje, aveti reducere 50% pentru cina traditionala din Grinzing; locuri limitate!!!

 

Plecari: 09.06.2018
  • tarif/pers cazata in camera dubla: 

     Oferta Best Deal = 425 eur - oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar; plata integrala la inscriere; nu se accepta modificari sau anulari; nu se cumuleaza cu alte reduceri; locuri limitate!!!

      Oferta Promo = 469 eur - avans 30% la inscriere; diferenta de plata pana la 31.01.2018; nu se cumuleaza cu alte reduceri; oferta este valabila pana la 31.01.2018

       Oferta Standard plus = 484 eu- avans 30% la inscriere; diferenta de plata pana la 31.01.2018; nu se cumuleaza cu alte reduceri; oferta este valabila pana la 31.03.2018

     Oferta Pellerin plus = 528 eur - oferta valabila pentru primele locuri in autocar; avans 25% la inscriere; diferenta de plata pana la 21 de zile inainte de data plecarii; cu Pellerin Club Card aveti incluse: asigurarea medicala, storno si de bagaje, aveti reducere 50% pentru cina traditionala din Grinzing; locuri limitate!!!

 

  • supliment camera single: 105 eur
  • supliment pentru zbor din Timisoara, Cluj, Arad, Oradea, Iasi - 30 eur / pers
  • supliment hotel 5* Antalya (4 nopti) - 15 eur / pers / zi
  • reducere copil 6-12 ani: 45 eur, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti
Tarif: 415 Inceput oferta: 26 Aprilie 2018 Sfarsit oferta: 27 Septembrie 2018
Servicii incluse
- bilet de avion Bucuresti – Antalya - Bucuresti
- 7 nopti cazare la hotel de 4*
- 7 mic dejun-uri
- 7 cine la hotel
- ghizi locali in Goreme, Konya
- transfer hotel-aeroport
- ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
Servicii neincluse
Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale
Excursiile opționale pentru grup minim de 30 persoane
Transport in Istanbul si la obiectivele turistice

O P Ț I O N A L

- Ceremonie Sema - 35 eur / pers

- Seara turceasca - 35 eur / pers

- Pamukkale - 50 eur / pers

 

Descopera pe harta ofertele Voyager
Cautare oferte Inscrieri timpurii %
Destinatia:
Data plecarii:
Data intoarcerii:
last minute oferte de sezon oferte speciale
sejururi circuite croaziere city break
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati.

Impresiile turistilor    [ toate impresiile ]
" Multumesc dnei Adriana Coteanu pentru asistenta si suportul profesional .Am fost foarte multumita de sejurul in..." [ citeste mai mult ]
Cornelia
11 Aug 2011

Link-uri utile
Asociatia nationala a agentiilor de turism
Autoritatea nationala pentru protectia consumatorilor
Ghidul turistic al Romaniei - in imagini
Luna ta de miere
Ministerul Turismului

Acasa :: Despre noi :: Last minute :: City break :: Oferte de sezon :: Inscrieri timpurii :: Oferte speciale :: Sejururi :: Circuite :: Croaziere :: Impresii :: Contact :: Harta site
© 2010 Voyager Turism. Toate drepturile rezervate.
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari